left top

 
      Zaterdag, 2 December 2023     

WerkwijzeAdvertentiesRegels & WettenAanbiedingenAanmeldenInfo opvragen
Horeca bedrijvenZoekenContactBeursagendaNieuwsarchief
right

PERSONEEL AANNEMEN

Wat komt er allemaal bij kijken...
Wie met personeel werkt moet aan veel zaken denken. Hoe ziet bijvoorbeeld een goede arbeidsovereenkomst eruit? Welke juridische spelregels zijn er? Hoe hoog zijn de personeelskosten?

Ga niet over één nacht ijs als u overweegt met personeel te werken. Wanneer u personeel hebt, bent u naast ondernemer ook manager. Er zijn in dat geval andere vaardigheden nodig. Zo moeten taken die u gewend was zelf uit te voeren, worden toevertrouwd aan een ander.

Daarnaast is er een personeelsbeleid nodig. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan, beoordelings- en functioneringsgesprekken, (na)scholing, beloning, ziekteverzuim en arbeidstijden. Ook is er tijd nodig voor overleg en instructie. Bovendien moeten er goede arbeidsomstandigheden zijn, zoals goede werkruimtes en deugdelijk materiaal. Daarvoor zijn misschien allerlei extra maatregelen nodig.

Werkgevers moeten nieuw personeel uiterlijk de dag vóór het begin van de werkzaamheden aanmelden bij de Belastingdienst. Met deze 'eerstedagsmelding' wil de overheid zwartwerken en illegale arbeid tegengaan.

Direct aan de slag?
Soms wordt een werknemer aangenomen en gaat hij direct aan de slag. De werknemer mag in dit geval pas beginnen met zijn werkzaamheden, nadat hij is aangemeld bij de Belastingdienst. De eerstedagsmelding kan op drie manieren worden gedaan: via de website van de Belastingdienst, met aangifte- of administratiesoftware of door een belastingconsulent.

Volledige gegevens
Het is dus belangrijk dat een nieuwe werknemer zijn persoonlijke gegevens al ruim voor het begin van de dienstbetrekking doorgeeft. Daarbij is het verstandig om de werknemer ook te vragen naar zijn identiteitsbewijs en de ingevulde loonbelastingverklaring. De werkgever beschikt dan op tijd over alle gegevens die nodig zijn voor de eerstedagsmelding en de loonadministratie.

Uitzendkrachten
Werkgevers hoeven geen eerstedagsmelding te doen voor uitzendkrachten (het uitzendbureau moet dit doen).

<< terug
footer


Copyright © 2007 HORECAwijzer  |   Design & Webdevelopment by Webart Creations