left top

 
      Zaterdag, 2 December 2023     

WerkwijzeAdvertentiesRegels & WettenAanbiedingenAanmeldenInfo opvragen
Horeca bedrijvenZoekenContactBeursagendaNieuwsarchief
right

SPEELAUTOMATENVERGUNNING

Speelautomaten zijn verdeeld in:
  • Behendigheidsautomaten
    Dit zijn speelautomaten waarbij het spelresultaat alleen kan leiden tot een langere speelduur of gratis spellen. De speler moet het spelresultaat kunnen beïnvloeden. Het spelresultaat moet afhankelijk zijn van spelinzicht of behendigheid. Bijvoorbeeld: flipperkasten;
  • Kansspelautomaten:
    Dit zijn speelautomaten die geen behendigheidsautomaat zijn. De prijzen kunnen niet alleen bestaan uit extra spellen, maar ook uit geld.

Voor de plaatsing van kansspelautomaten is het belangrijk om te weten of uw horecabedrijf hoog- of laagdrempelig is.

Laagdrempelige horeca
In laagdrempelige horeca mogen geen kansspelautomaten staan. Laagdrempelige horeca is alles behalve cafés en restaurants. Dus bijvoorbeeld cafetaria's, ijssalons, lunchrooms, shoarmazaken, bowlingbanen.

Hoogdrempelige horeca
Hoogdrempelig zijn cafés en restaurants. Hier mag u maximaal 2 speelautomaten opstellen. Om deze te mogen plaatsen moet u een aanwezigheids- vergunning aanvragen bij de gemeente.

Wet op de kansspelen
De Wet op de kansspelen (Wok) regelt de (aanwezigheids-)vergunningsplicht, de eisen die aan de lokaliteit worden gesteld, de eisen (exploitatievergunning speelautomaten) die aan de exploitant van de automaten worden gesteld en de maatregelen die de ondernemer moet nemen tegen gokverslaving. Bijvoorbeeld waarschuwingsbordjes en zicht op de automaten van achter de bar.
De eisen in de Wok dragen bij aan het voorkomen van gokverslaving bij jongeren.

<< terug

footer


Copyright © 2007 HORECAwijzer  |   Design & Webdevelopment by Webart Creations