left top

 
      Maandag, 17 Juni 2024     

WerkwijzeAdvertentiesRegels & WettenAanbiedingenAanmeldenInfo opvragen
Horeca bedrijvenZoekenContactBeursagendaNieuwsarchief
right

RECLAMEVERGUNNING

In veel gemeenten is de binnenstad een beschermd stadsgezicht. De ruimte voor reclame-uitingen is daarom vaak beperkt. Buiten de binnenstad zijn de regels voor buitenreclame minder streng. Sommige gemeenten hebben gedetailleerde voorschriften voor reclame. Ook vlaggen en "Te Koop"-borden kunnen daaronder vallen.

Vergunning
Ondernemers die reclame willen aanbrengen op een pand, moeten een vergunning aanvragen bij de gemeente. Als de reclame-uiting niet voldoet aan redelijke eisen van welstand, dan kan de reclamevergunning geweigerd worden. Een welstandstoetsing duurt vaak lang en de uitkomst is onzeker.

Belasting
Voor reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is, moet soms jaarlijks reclamebelasting of precariorecht (precariobelasting) betaald worden. De hoogte hiervan is vastgesteld in de reclamebelasting- of precarioverordening van de gemeente.

Soms hoeven ondernemers geen reclame- of precariobelasting te betalen, omdat deze is verrekend in de leges die betaald zijn bij de aanvraag van de vergunning. In dat geval moet de reclamevergunning (of de verlenging daarvan) ieder jaar opnieuw worden aangevraagd.

<< terug
footer


Copyright © 2007 HORECAwijzer  |   Design & Webdevelopment by Webart Creations